Categories
Podcast

Com aprenem? | Héctor Ruiz EP07

“Aprenem donant significant a allò que tractem d’aprendre […] el cervell pretén donar sentit a totes les nostres experiències”

Parlem amb Héctor Ruiz, biòleg de formació que sempre s’ha interessat per entendre des del punt de vista de la biologia i la ciència, com funciona l’ésser humà i el cervell a nivell d’aprenentatge.

Foto: Magisnet

Entre altres, va publicar l’any passat el llibre Com aprenem?, una aproximació científica a l’aprenentatge i la ensenyança, que és un bon punt de partida per la conversa. Parlarem de què se sap sobre el funcionament del cervell a l’hora d’aprendre, què pot servir als Mestres i docents per a la seva pràctica, i també sobre quin paper hi juguen les emocions.

Aprenem connectant allò que estem aprenenta amb allò que ja sabem, amb els nostres coneixements previs. Donar-hi sentit significa determinar amb quins coneixements previs hem de vincular el què anem a aprendre.
L’Héctor té un perfil molt actiu a twitter, on a través de fils molt detallats, va explicant periòdicament diferents conceptes, mites i marcs teòrics de l’aprenentatge.

Enllaços relacionats:Subscriu-te a la llista per rebre els nous episodis, els enllaços i material complementari després de cada podcast👇🏽

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *