Categories
Podcast

Innovació i mirada al futur | Ivan Bofarull T202

“Mira amunt, cap a la Lluna i fixa allà el teu objectiu”

Ivan Bofarull

Parlem amb Ivan Bofarull sobre la innovació disruptiva i el potencial que té pensar en gran per arribar a fer coses excepcionals.

Si agafem com a referència el context que tenim i els recursos dels que disposem, ja estem partint d’unes limitacions. Si ens imaginem l’escenari futur que ens agradaria aconseguir i mirem lluny, no en tenim prou amb els recursos actuals i ens obliga a pensar de manera diferent i fora del nostre context per buscar solucions a aquell escenari. I això com es trasllada a l’educació? quines tendències, millores o aportacions podrem aplicar a l’educació?

Enllaços relacionats:


Moonshot thinking

Llibre recomanat: Moonshot thinking

Autor: Ivan Bofarull

La disrupció és la nova normalitat. Això no hauria de ser un maldecap ni una causa de pànic per a la teva empresa, sinó l’impuls necessari per emprendre un viatge apassionant de transformació. En aquest llibre, Ivan Bofarull, Chief Innovation Officer d’Esade, proposa tres ensenyaments clau per aconseguir-ho:

  • Adoptar una mentalitat veritablement emprenedora gràcies al moonshot thinking, el model mental que anteposa les millores exponencials (10x) a les incrementals (+10%).
  • Ser un expert de la disrupció: entendre què vol dir realment, quins senyals emet, com podem anticipar-la, què podem aprendre dels èxits i fracassos de diferents empreses, etc.
  • Dissenyar un model sistemàtic d’innovació disruptiva per a la teva empresa, la moonshot innovation, que utilitza el moonshot thinking com a catalitzador i consta de tres fases: anticipació, llançament i aterratge.


Subscriu-te a la llista per rebre els nous episodis, els enllaços i material complementari després de cada podcast👇🏽

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *