Categories
Podcast

Què és i què no és la innovació educativa? | Boris Mir EP01

“Si no hi ha experiència i no hi ha reflexió, aprendrem poc”

Parlem amb Boris Mir sobre innovació educativa, la diferència entre millora i innovació, mentalitat d’assaig i error, prototipatge, iteració, etc. també de com aprenem, de cultura organitzativa i de la importancia de llegir llibres.

Foto: diari Ara

Horitzó de Canvi (Escola Nova 21)

“L’objectiu final és que tot infant, independentment del seu context i condicions, pugui gaudir en qualsevol centre del Servei Educatiu de Catalunya d’experiències d’aprenentatge empoderadores i rellevants que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar.

Enllaços relacionats:


14 apunts sobre educació

Gemma Ventura a Catorze.cat

https://www.catorze.cat/noticia/15041/14-apunts-sobre-educacio


Creating Innovators. The making of young people who will change the world.

Tony Wagner

Tony Wagner posa de manifest una provocativa mirada de per què la innovació és l’habilitat més essencial actual del món real i explora què han de fer els pares, els professors i els empresaris per desenvolupar les capacitats dels joves per convertir-se en innovadors. Wagner identifica un patró: una infància de joc creatiu condueix a interessos profunds, que en l’adolescència i l’edat adulta es converteixen en un propòsit més profund per als objectius professionals i de la vida. Joc, passió i propòsit: aquestes són les forces que impulsen els joves innovadors.

A continuació, Wagner analitza més àmpliament el sistema educatiu i mostra com podem aplicar aquest coneixement com a educadors i què poden fer els pares per compensar aquells casos de pobra escolarització. El resultat és un manifest oportú, provocador i inspirador i ens proporcionarà un full de ruta per crear els responsables del canvi de demà. Ho fa afegint molts vídeos curts i entrevistes que complementen el relat del llibre, des de David Kelley d’Ideo, Ashoka, High Tech High o el MIT Media Lab. http://creatinginnovators.com/ 


Color Carn

Taller d’autoretrat basat en el projecte Humanæ, d’Angélica Dass que podem trobar al CCCB fins al 19 de febrer.

El taller proposa que cada participant es faci un autoretrat i el pinti del color que més s’aproximi a la seva pell. A partir dels colors associats amb cada raça: blanc, negre, vermell i groc, juguem per trobar el color “real” de cadascú de nosaltres. Una dinàmica perquè cada participant explori el seu propi color, però també perquè també comenci a qüestionar l’anomenat “color carn”, alhora que crea una reflexió profunda sobre el color de la pell, la seva importància, la seva variabilitat i bellesa.

http://www.cccbeducacio.org/ca_ES/web/guest/activitats/-/institut/a_44201Subscriu-te a la llista per rebre els nous episodis, els enllaços i material complementari després de cada podcast👇🏽

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *