Categories
Podcast

Recerca educativa | Mercè Gisbert EP02

“Des de l’àmbit educatiu, la transferència de la recerca és un tema pendent”

Parlem amb Mercè Gisbert, Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, professora a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona especialitzada en l’estudi i la investigació de les tecnologies aplicades a l’educació.

Parlem d’innovació educativa, recerca i transferència. Parlem de competencies digitals, ús de tecnologies i elearning: “Utilitzar les eines tecnològiques no ens fa competents digitals; ens fa competents digitals incorporar-les de facto al nostre procés formatiu com a docents i els estudiants per a estudiar”.

Enllaços relacionats:


Xarxes entre escoles per a la millora educativa. Quines pràctiques són les més efectives?

El treball en xarxa entre centres educatius és una estratègia per facilitar la circulació de coneixement i l’aprenentatge entre iguals, i per donar resposta a reptes de sistema. Però, quin impacte té en l’alumnat i el professorat? L’evidència internacional indica que les xarxes de centres tenen un impacte positiu en els resultats d’aprenentatge de l’alumnat de totes les etapes educatives i en el desenvolupament professional dels docents.

https://fundaciobofill.cat/publicacions/xarxes-entre-escoles


Aprendizaje Visible para profesores

John Hattie

John Hattie és un catedràtic i investigador d’educació australià, que l’any 2008 va publicar el llibre Visible Learning, on s’analitzaven més de 800 metanàlisi de 50.000 articles d’investigació, que fan referència a més de 150.000 mides d’efectes, impactant en més de 240 milions d’alumnes. Una referència per entendre què funciona i què no en educació des de l’evidència.

I aquest nou volum, Aprendizaje visible para profesores, s’estructura segones les grans idees del primer, però estan presentades en la seqüència de decisions que els professors han de seguir de forma metòdica: preparar, començar, dirigir i finalitzar la classe o sèrie de classes. Igualment, es basa en el més significatiu descobriment a partir de l’evidència d’Aprenentatge visible, és a dir, que gairebé qualsevol intervenció podria establir una diferència en l’aprenentatge de l’estudiant i cal conèixer l’impacte de cadascuna d’elles.Subscriu-te a la llista per rebre els nous episodis, els enllaços i material complementari després de cada podcast👇🏽

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *